18:24
Співчуття

У Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» із сумом сприйняли повідомлення про загибель в бою Георгія Шовкошитного – сина Володимира Федоровича Шовкошитного, одного з засновників нашої організації автора гімну Союзу Чорнобиль України. Він з тих українців, що завжди були на вістрі історії України, творили її історію заради майбутнього нації та народу. Його життя сповнене надзвичайних подій, що співпадають по значенню з основними віхами в житті України: керівник групи ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, організатор і учасник перепоховання борців за волю України Василя Стуса, Олекси Тихого, Юрія Литвина, народний депутат України першого скликання. Він – співавтор Декларації про Суверенітет України, Акту проголошення незалежності України та Конституції України, а також -  національного законодавства про захист Чорнобильців.

 Його син Георгій з перших днів війни добровільно став на захист Батьківщини, воював під Бахмутом, Авдіївкою, на Сумщині, командував протитанковим взводом. Загинув він як Герой – Захисник України!

             Прощання з Георгієм Шовкошитним, який загинув, захищаючи нас з вами, відбудеться в хуторі Гора на Київщині 09.09.2024 р. о 10.00 біля сільської ради. Всі, хто хоче допомогти родині гідно поховати Героя, можете перерахувати ваші пожертви на картку Приватбанку батька загиблого Шовкошитний Володимир: 5168 7456 1337 3940

         Вічна слава Герою! 

Переглядів: 33 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar