15:01
Інформаційне повідомлення

Інформаційне повідомлення.

30 липня 2024 року відбулося засідання Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» з таким Порядком денним:

  1. Інформація М.М.Хрущенка про діяльність Київської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» та про виконання Рішення господарського суду м. Києва №109559069 від 26.02.2023 року.
  2. Обговорення пропозицій до засідання Робочої групи з проведення огляду витрат Держбюджету у сфері соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
  3. Обговорення листа Мінсоцполітики (відповідь на наш лист до Президента України та Кабінету Міністрів України).
  4. Пропозиції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» до проекту Державного бюджету України на 2025 рік.

Голова Київської обласної організації М.Хрущенко повідомив, що не може взяти участь у засіданні за станом здоров'я,  тому за його дорученням  обласну організацію представляв В.Радченко. Члени Президії заслухали інформацію В.Яценка – віце-президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України», а також М.Гордіюка – Голови Центральної Ревізійної Комісії «Союзу Чорнобиль України». Інформацію з цього питання взято до відома і вирішено продовжити розгляд питання на наступному засіданні Президії.

По другому пункту Порядку денного Президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» І. Яценко поінформував про участь у засіданні Робочої групи з проведення огляду витрат Держбюджету у сфері соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи  (групу очолює перша заступниця Міністра соціальної політики України Дарія Марчак), на якому учасникам засідання запропоновано надіслати свої пропозиції з питання витрат Держбюджету на соціальний захист Чорнобильців.

Письмові пропозиції з цього питання  надіслали до Президії О.Деркач – віце-президент    ВГОІ «Союз Чорнобиль України», а також  Голова Чернігівської обласної організації А.Лігун.

За результатами обговорення прийнято рішення направити до Мінсоцполітики відповідні пропозиції (Додаток 1).

По пункту 3 Порядку денного – на засіданні проаналізовано відповідь керівництва Мінсоцполітики України (Додаток 2)  на звернення  ВГОІ «Союз Чорнобиль України» до Президента України і Кабміну з питань розв’язання гострих проблем захисту Українських Чорнобильців.

Прийнято рішення направити керівництву Міністерства лист-відповідь, з викладенням конкретних пропозицій ВГОІ «Союз Чорнобиль України» по кожному з порушених питань, а також запропонували провести відповідну робочу зустріч за участю членів Президії (Додаток 3).

По пункту 4 Порядку денного: У зв’язку з наближенням строків підготовки  проекту Державного бюджету України на 2025 рік, прийнято рішення – направити пропозиції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» до цього законопроекту, за погодження з іншими провідними громадськими Чорнобильськими організаціями, на адресу Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля і Міністра соціальної політики України О. Жолнович. (Додаток 4).

Переглядів: 194 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar